Βαρουφάκης: Από τη «σάρκα» του ελληνικού κράτους οι πληρωμές 6,5 δισ. στο ΔΝΤ

Βαρουφάκης: Από τη «σάρκα» του ελληνικού κράτους οι πληρωμές 6,5 δισ. στο ΔΝΤ
Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του γαλλικού Canal+ έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.Στην ερώτηση για το εάν η Ελλάδα έχει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ, καθώς στο τέλος του μήνα πρέπει να δώσει 1,6 δις, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Δεν είναι ενδιαφέρουσα η ερώτηση. Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της; Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6,5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους».

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος γνωρίζει και πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη της. Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία».

Σχετικά επίσης με την στάση της Γαλλίας και το αν περίμενε περισσότερη στήριξη απ’ αυτή, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ