Die Welt: Εποικοδομητική η χθεσινή τηλεδιάσκεψη

Die Welt: Εποικοδομητική η χθεσινή τηλεδιάσκεψη
«Πολύ καλή» χαρακτήρισε κυβερνητικός αξιωματούχος τη χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Die Welt.

H γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε 35 λεπτά και ήταν η δεύτερη τις τελευταίες τρεις ημέρες. Επίσης, επισημαίνει ότι κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι «η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί πολύ γρήγορα» . Η Die Welt σημειώνει ότι « η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθούν σήμερα στο Βερολίνο και θα επιδιώξουν την εξεύρεση μιας διεξόδου στην ελληνική κρίση, αν και η Ελλάδα δεν είναι επισήμως στην ατζέντα της συνάντησης». Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Κομισιόν στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung «θα ήμουν πολύ έκπληκτος εάν δεν συζητούσαμε το θέμα της Ελλάδας».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες από τον κ.Γιούνκερ κατά την επίσκεψή του στο Τόκιο να εργαστεί «πολύ εντατικά» για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι «οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ