Φίσερ: Η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει από την ελληνική κρίση

Φίσερ: Η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει από την ελληνική κρίση
Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντεπεξέλθει στην παρατεταμένη αμφιβολία που δημιουργεί η ελληνική κρίση εξέφρασε ο αξιωματούχος της FED Στάνλεϊ Φίσερ τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική στην περιοχή.

Παρότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, με την Ελλάδα συγκεκριμένα να παλεύει ακόμα και να αντιμετωπίζει «πιθανή χρεοκοπία», οι ενέργειες της ΕΚΤ έχουν «αν και όχι εντελώς αλλά σε μεγάλο βαθμό διαγράψει» κάθε αμφιβολία ότι η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ανέπαφη, δήλωσε ο Φίσερ κατά την ομιλία του στη διάσκεψη των κεντρικών τραπεζών στην Πορτογαλία.

Για να μπει οριστικό τέλος στην κρίση η Ευρωζώνη θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με δύσκολες επιλογές διασφαλίζοντας ότι τα κράτη - μέλη θα διαχειρίζονται τα δημοσιονομικά τους με μεγαλύτερη υπευθυνότητα - ένα δίλημμα στην καρδιά της ελληνικής κρίσης, σχολίασε ο ίδιος.

H υπόσχεση του Μάριο Ντράγκι να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να προστατέψει το ευρώ και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκίνησε πρόσφατα, έχουν αυξήσει τις πιθανότητες να επιβιώσει η Ευρωζώνη εκτίμησε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ