Ρωσία:«Θα είμαστε ευτυχείς να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα»

Ρωσία:«Θα είμαστε ευτυχείς να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε «Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης», σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το ταξίδι αυτό.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση (σ.σ. της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού). Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασισθούμε σε κάτι», απάντησε ο κ. Πεσκόφ σε ερώτηση για τη δυνατότητα νέας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βλ. Πούτιν.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη διοργανώνεται ετησίως από το 1997, ενώ φέτος θα διεξαχθεί 18-20 Ιουνίου. Τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και την προσωπική επίβλεψη του Βλ. Πούτιν από το 2006.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί ένα τόσο σημαντικό οικονομικό και πολιτικό γεγονός έχει συστηματικά «περιφρονηθεί» από την Ελλάδα, έως σήμερα…