Βολές Βενιζέλου: Η κυβέρνηση κάνει περίεργα παιχνίδια με το «λόμπι της δραχμής»

Βολές Βενιζέλου: Η κυβέρνηση κάνει περίεργα παιχνίδια με το «λόμπι της δραχμής»
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος απαξίωσε τα πεπραγμένα της χθεσινοβραδινής επταμερούς Συνόδου Κορυφής και υπαινίχθηκε την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που προωθεί η κυβέρνηση, ερήμην των βουλευτών της και σχετιζόμενου με το «λόμπι της δραχμής»- ενώ χαρακτήρισε και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, «δακτυλοδεικτούμενο διεθνώς».

«Έχετε αρχίσει πάρα πολύ νωρίς το φλερτ με περίεργες ρυθμίσεις» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Εμείς, μόλις σε δύο μήνες, έχουμε να πούμε πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το "λόμπι της δραχμής", γι' αυτούς που έχουν βγάλει τα ευρώ έξω και τις ζημιές μέσα, και περιμένουν μια φτηνή χώρα για να την αγοράσουν. Και όποιος έχει αναλάβει και δεσμεύσεις, λόγω υποστήριξης που δέχεται, θα κληθεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις».

«Εμείς δεν έχουμε υποστηριχθεί. Δεν έχουμε δεσμεύσεις!» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την έκρηξη από τα έδρανα της συμπολίτευσης.

«Σας πονάει η πραγματικότητα! Η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί καλόπιστα -ιδεοληπτικά και καλόπιστα. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που ξέρουν το ολοκληρωμένο σχέδιο» συμπλήρωσε.

«Είναι δυνατόν να μας μιλάτε για δεσμεύσεις, διαπλοκή και εξαρτήσεις;» απάντησε αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Ξέρουν όλοι σ' αυτή την αίθουσα, πως εμείς έχουμε πολλά κακά και αδυναμίες μεγάλες, έχουμε όμως τουλάχιστον ένα καλό: το ότι δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς, που να μας πάρει τηλέφωνο και να μας πει κατά μόνας ή συλλογικά "άστο ρε φίλε, αφού τότε κάναμε εκείνο!". Και ελπίζω να μην υπάρξει. Δεν το λέω στο όνομα της "ηθικής και αμέμπτου αριστεράς", αλλά στο όνομα της αυτοσυνείδησης που έχουν όλοι οι χώροι», τόνισε ο υπουργός.