Κοτζιάς: " Θα πλημμυρίσει η Ευρώπη μετανάστες και τζιχαντιστές αν καταρρεύσει η Ελλάδα"

Κοτζιάς: " Θα πλημμυρίσει η Ευρώπη μετανάστες και τζιχαντιστές αν καταρρεύσει η Ελλάδα"
Τον κίνδυνο να γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές η Ευρώπη, εάν καταρρεύσει η οικονομία της Ελλάδας, εξέφρασε ο  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της άτυπης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, στον απόηχο της ολοένα και πιο "δύσκολης" διαπραγμάτευσης Αθήνας - εταίρων.

Οι οξείες δηλώσεις Κοτζιά έχουν γίνει πρώτο θέμα σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ."Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στην παρουσίαση της Ελλάδας από τα ΜΜΕ και πολιτικούς στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

"Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά... Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος".

"Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία" πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ