Μ.Σουλτς:Είναι πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση χώρο να ανασάνει

Μ.Σουλτς:Είναι πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση χώρο να ανασάνει
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Martin Schulz ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων εταίρων τις προσεχείς ημέρες στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συνόδου των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα κ. Schulz υπενθύμισε ότι "η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος".

Όπως σημείωσε "Είναι δίκαιο να επιτρέψουν στην νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει καθήκοντα και να αναπτυχθεί. (…) Είναι πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση λίγο χώρο να ανασάνει".

Ακόμη τόνισε ότι «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Εάν αναμένεις και ζητάς αλληλεγγύη υπάρχουν ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν και πρέπει να είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχει κατανόηση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει τον βηματισμό της (…) και πιστεύω ότι τις προσεχείς ημέρες θα είναι πιθανό να βρεθεί ένας συμβιβασμός».

Ο κ. Schulz όπως είπε είχε συνομιλίες σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, κατά τις οποίες ωστόσο δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, αλλά ο πρόεδρος του ΕΚ αποκόμισε την αίσθηση ότι οι δύο πλευρές κινούνται η μία προς το μέρος της άλλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ