Τσίπρας: Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς
Η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο όνομα των ευρωπαϊκών λαών, διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής για να παραδεχθεί πως αυτή η κυβέρνηση πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, διαχειρίζεται μία σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση.


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σκληρή τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ δεν δίστασε να καταγγείλλει πως η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς.
Η μόνη στήριξη της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού, τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως ταυτόχρονα "δεχόμαστε στήριξη και από τους ευρωπαϊκούς λαούς".
Ο Σαμαράς, μετά από όλα όσα έχουν γίνει, μας ξαναπρόσφερε το ζεσταμένο φαγητό του success story", ανέφερε.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.
Μάλιστα χαρακτήρισε ζήτημα πολιτικής ευθύνης την υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων.
Η υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν συνιστά κανενός είδους μονομερή ενέργεια, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στη Βουλή τα δύο πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης:
- Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά το "πάγωμα" των πλειστηριασμών και τη διευκόλυνση της διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων.
- Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Θα ακολουθήσουν μέτρα για την αναδιάρθρωση της οικονομίας, του κράτους, για την προστασία των εργαζομένων, δεσμεύθηκε, για να εκφράσει, στη συνέχεια, την αισιοδοξία πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανταποκριθούν στις προτάσεις της κυβέρνησης.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που επιδιώκουν τον εξευτελισμό της Ελλάδας, δεν δίστασε να σημειώσει ο πρωθυπουργός.
"Το 1953 η ΕΕ επέλεξε το δρόμο της αμοιβαιότητας για χάρη της Γερμανίας... Καλούμε την Ευρώπη να κάνει το ίδιο και σήμερα ανέφερε.
Μαζί με το λαό, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει πως "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και μόνο υπέρ αυτού θα τις ασκήσουμε".