Αυστρία: Υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ελλάδας

Αυστρία: Υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ελλάδας
Ενώ στη Βιέννη πραγματοποιούνται σήμερα οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, δύο κόμματα του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού φέρεται να τάσσονται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι Αντρέας Σίντερ (Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) και Ράινχολντ Λοπάτκα (Λαϊκό κόμμα) επιβεβαίωσαν τις θέσεις που έχει διατυπώσει σε συνεντεύξεις του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενόψει των σημερινών συνομιλιών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αυστριακός καγκελάριος, για την προθυμία δηλαδή της Αυστρίας για συνομιλίες παράτασης της προθεσμίας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων επισήμαναν πως η Ελλάδα χρειάζεται μία παράταση στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της, με τον κ. Λοπάτκα να αναφέρει ως μια τέτοια παράταση 50, 60, 70 ή ακόμη και 100 χρόνια, αλλά παράλληλα, όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Παρατηρώντας ότι μια πολιτική που θα συνίσταται μόνο σε λιτότητα, σίγουρα δεν βοηθάει, ο κ. Σίντερ τόνισε πως πρέπει να δοθεί χρόνος για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη «προκειμένου κάποτε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ