Το μυστικό της οικογένειας Καραμανλή στην Τήνο

Το μυστικό της οικογένειας Καραμανλή στην Τήνο
Σε ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά, συνδεδεμένο βαθιά με την ορθόδοξη πίστη μας, το νησί της Τήνου, βρήκε το ησυχαστήριό του ο Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του. Εδώ και πολλά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός είναι τακτικός επισκέπτης του νησιού, απολαμβάνοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα τις ημέρες του Αυγούστου, με την εκκλησία της Παναγιάς της Τήνου να αποτελεί επίκεντρο της χριστιανοσύνης τον 15αύγουστο.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», διατηρεί βαθιές φιλικές σχέσεις με τους κατοίκους του νησιού, με κάποιους από τους οποίους μάλιστα απέκτησε και συγγενικές σχέσεις, όπως με τον Γιάννη Θεολογίτη, που είναι κουμπάρος του και που συχνά φιλοξενούνταν στο σπίτι του.

Επίσης, συνδέεται και με σχεδόν οικογενειακούς δεσμούς με τον καλό του φίλο και ιδιοκτήτη της κλινικής που εργάζεται η Νατάσσα Παζαίτη, Θάνος Παράσχος.

Η σχέση με την γερόντισσα Ιουλιανή

Στο νησί της Τήνου ο Κώστας Καραμανλής δεν βρίσκει μόνο την γαλήνη του Αιγαίου και δεν απολαμβάνει μόνο την καλή παρέα διασκεδάζοντας.

Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κρύβει και μια σχέση πολλών χρόνων, η οποία τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην χριστιανική πίστη και στον Θεό.

Κάθε χρόνο, το πρώην πρωθυπουργικό ζευγάρι βρίσκει πάντα χρόνο για να επισκεφθεί την γερόντισσα Ιουλιανή, ηγουμένη του Μοναστηριού της Αγίας Πελαγίας, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, ή της Μονής Κεχροβονίου.

Τόσο την γερόντισσα, όσο και τη Μονή ο Κώστας Καραμανλής την θεωρεί πια ως προστατευόμενή του.

Η Μονή

Το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας είναι ξακουστό, αφού η μοναχή Πελαγία, από την οποία πήρε και το όνομά της, είχε ανακαλύψει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σήμερα βρίσκεται στο ναό της Ευαγγελίστριας, την Παναγία της Τήνου, όπου συρρέουν κάθε χρόνο 1.500.000 προσκυνητές.

Η σχέση της Ιουλιανής με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και διατηρείται ακόμη, μακριά πάντα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σπάνια μιλάει για τις συναντήσεις τους, ακόμη και στους πιο κοντινούς του φίλους.

Γνωρίζονται πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός και από το 2004 η επικοινωνία τους και ο δεσμός έγινε πιο στενός και οι λόγοι ήταν …πολλοί.

Η γερόντισσα Ιουλιανή, είναι μια δραστήρια μοναχή που από την πρώτη στιγμή που την συνάντησε ο Κώστας Καραμανλής αντιλήφθηκε την επίδραση που είχε επάνω του η καθημερινή μάχη που δίνει για να διατηρήσει ζωντανό το μοναστήρι, προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι, όπως λέει η ίδια, στην χριστιανοσύνη.

Με τον Κώστα Καραμανλή περνάνε πολλές ώρες μαζί όποτε την επισκέπτεται και οι συζητήσεις τους έχουν να κάνουν πάντα με τον Θεό και την πίστη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ακούει και σέβεται απόλυτα το λόγο της γερόντισσας και ζητάει την συμβουλή της σε κάθε συνάντησή τους.

Εκείνη υποδέχεται με αγάπη την οικογένεια Καραμανλή, όπως και όλους τους επισκέπτες της Μονής, προφέροντας απλόχερα της φιλοξενία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ