Τα κριτήρια αξιολόγησης για τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών

Τα κριτήρια αξιολόγησης για τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών
«Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων

είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε στον Βημα 99,5 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι υπάρχουν σκέψεις για περιορισμό των αποσπάσεων. «Είναι στη σκέψη μας να συζητήσουμε ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι. Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν αποσπασμένο» ανέφερε.

Για τις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ επισήμανε: «Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη περισσότερων των 600 θέσεων, γιατί θα θέταμε σε κίνδυνο τις συνολικότερες δεσμεύσεις της χώρας» ενώ πρόσθεσε πως «δεν σημαίνει κατ” ανάγκη ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα, αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».

Σύμφωνα με τον Κυρ.Μητσοτάκη, περίπου 6.500 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο το 2013 και το 2014.

«Η κυβέρνηση είναι μία και δεν μπορεί να χωρίζεται ούτε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ούτε σε φιλολαϊκούς και ανάλγητους. Εγώ υλοποιώ κυβερνητικές πολιτικές και αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Εάν η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το ζήτημα των απολύσεων, εγώ θα ήμουν ευτυχής».

«Οι απολύσεις είναι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες δεν συμμετείχα, αλλά ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλω να υλοποιήσω την κυβερνητική πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ