Στην Πορτογαλία σήμερα ο πρωθυπουργός -Συνάντηση με Μπαρόζο, Ρομπάι και Σόιμπλε

Στην Πορτογαλία σήμερα ο πρωθυπουργός -Συνάντηση με Μπαρόζο, Ρομπάι και Σόιμπλε
Στην Πορτογαλία βρίσκεται  σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες της ΕΕ. Στη 1 μ.μ. θα μετάσχει σε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.
Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.
Εξάλλου, υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς χαιρετίζοντας την συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με επιχειρηματίες.