«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη τέλη Σεπτεμβρίου

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη τέλη Σεπτεμβρίου

Προπαρασκευαστική της συνάντησης των δύο ηγετών είναι η συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

«Κλείδωσε» η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (18-20 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Προπαρασκευαστική της συνάντησης των δύο ηγετών είναι η συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

«Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει», είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Γεραπετρίτη στην Άγκυρα είναι οι διμερείς σχέσεις, τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν.

Π. Μαρινάκης: Καμία διάθεση υπαναχώρησης από τα κυριαρχικά δικαιώματα – Στόχος να συνεχιστεί ο διάλογος

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις χωρίς καμία διάθεση υπαναχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά με στόχο, όπως είπε ο κύριος Μαρινάκης, να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις αυτές θα λάβουν χώρα σε μία περίοδο που η χώρα μας ενισχύεται τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά, με τον κύριο Μαρινάκη να αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε πρωθυπουργός τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Στην άτυπη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων που έγινε στη χώρα μας παρουσία και της ευρωπαϊκής ηγεσίας, αλλά και στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή Πέμπτη η πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μέλανι, για μία επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν διμερή ζητήματα και περιφερειακά, αλλά και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
«Πάντοτε η χώρα μας προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις και σε σύνολο αυτών των πρωτοβουλιών, χωρίς την παραμικρή προφανώς διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά δικαιώματα, με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος και να τηρηθούν όλα όσα είχαμε πει τους προηγούμενους μήνες. Πράγματι θα προετοιμαστεί και η επικείμενη νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς και η επικείμενη μετά από κάποιους μήνες προς το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη, διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ