Μητσοτάκης: Κανένα μέτρο δεν είναι ποτέ αρκετό απέναντι στη μανία της φωτιάς

Μητσοτάκης: Κανένα μέτρο δεν είναι ποτέ αρκετό απέναντι στη μανία της φωτιάς

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

«Η Ρόδος πληγώθηκε από τις πυρκαγιές, ευτυχώς όμως δεν χάθηκε καμία ζωή, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των αποδήμων.

Όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, κανένα μέτρο δεν είναι ποτέ αρκετό απέναντι στη μανία της φωτιάς ενώ όπως είπε, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των ισχυρών ανέμων, τα δάση μας γίνονται ευκολότερες εστίες πυρός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία στη Ρόδο και γι΄ αυτή την τιτάνια προσπάθεια, ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους πυροσβέστες τις ένοπλες δυνάμεις όλους όσους βοήθησαν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τουριστών.

Πρόσθεσε, πως έχουμε τρεις δύσκολες ημέρες μπροστά μας μετά – όπως είπε – εκτιμάται ότι θα έχουμε μία αποκλιμάκωση με τον καύσωνα.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν» τόνισε στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών.

O πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι είναι πολύτιμο το 112, σημειώνοντας ότι έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. «Πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» είπε.

Τι είπε για το νομοσχέδιο

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των αποδήμων. Μίλησε για μία βαθιά εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι με τη ρύθμιση διευρύνεται σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ο κατάλογος των εκλογέων. Όπως τόνισε, οι απόδημοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο που κατοικούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ