Επιβάτης στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Επιβάτης στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ως επιβάτης στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό έργο, τίθεται πια σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να μας συνοδεύσουν καθώς διανύσαμε την πρώτη γραμμή του Μετρό, διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση αυτή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της. Να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Ραντεβού στο Σταθμό Βενιζέλου, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με πόση μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά γίνεται η επανατοποθέτηση των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων. Κάνουμε πραγματικά πράξη το μετρό της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην είναι απλά ένα σημαντικό μεταφορικό έργο αλλά ουσιαστικά ένα ζωντανό μουσείο».

«Δεν θέλω να πω πολλά για αυτούς οι οποίοι πολέμησαν το έργο»

«Ελπίζω αυτοί οι οποίοι πολέμησαν το έργο και ήταν υπαίτιοι για τις οποίες καθυστερήσεις που ήταν σημαντικές, τουλάχιστον να αναγνωρίσουν, εκ των υστέρων, ότι είχαμε δίκιο. Και όταν το Μετρό λειτουργήσει, όλα αυτά, με το καλό, θα ξεχαστούν. Θα μιλάμε για μία άλλη Θεσσαλονίκη και φυσικά θα έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να εστιάσουμε την προσπάθεια μας στην επέκταση του Μετρό, με πιο σημαντική την επέκταση προς τα βορειοδυτικά”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις επεκτάσεις του Μετρό, με πιο σημαντική την επέκταση προς τα βορειοδυτικά της πόλης.

Σε ερώτηση πότε θα λειτουργήσει το Μετρό απάντησε «με το καλό, αρχές του 2024».

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι τώρα που γίνεται πράξη και το Μετρό της Θεσσαλονίκης η εταιρεία “Αττικό Μετρό” θα μετονομαστεί σε “Ελληνικό Μετρό”.

Εκ νέου το δίλημμα “σταθερότητα ή χάος” από την Καστοριά

Εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε νέο άνοιγμα στους κεντρώους αλλά και δεξιότερα της ΝΔ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα «σε ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια».

Για μία αντιπολίτευση σε «διαρκές βέρτιγκο», περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για έναν «πολιτικό αχταρμά» απέναντι στην ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης -όπως τη χαρακτήρισε- μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας και έστρεψε τα βέλη του τόσο στονΑλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση περί σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού, όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επαμφοτερίζουσα στάση του.

Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούργιο “λαγό από το καπέλο”, κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες, λέει, για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Και ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για Πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» -kinder έκπληξη- . Κάπου σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου καραδοκεί και ο κ. Βαρουφάκης (…) .Τους λέμε: ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα πάρουμε. Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τον τόπο δεύτερη φορά στη συμφορά, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέμεινε στο άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους -αλλά και σε εκείνους «δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας»- και σημείωσε ότι «σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν και για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί μία εξαιρετικά επιθετική και εριστική», όπως είπε, Τουρκία.

Εγώ γνωρίζω καλύτερα πόσες δυσκολίες περάσαμε. Ειδικά το δύσκολο καλοκαίρι του 2020, όταν φτάσαμε «μια ανάσα» από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Και να απευθυνθώ ειδικά εδώ, από την Καστοριά, σε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να «αλληθωρίζουν» προς κόμματα και κομματίδια τα οποία κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Να τους ζητήσω να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες με έργα και ποιοι είναι οι πατριώτες του «γλυκού νερού» στα λόγια. Διότι εγώ υπερασπίστηκα τα εθνικά μας συμφέροντα, με αποτελεσματικότητα και με αξιοπρέπεια, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «απελπισία και αφόρητο λαϊκισμό», καθώς -όπως ανέφερε- «τάζει στους πάντες τα πάντα, αποφεύγοντας όμως να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του». Παράλληλα, σήκωσε τους τόνους και για τις λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μία πολιτική δήλωση. Είναι ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τον δικό μας χώρο. Άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε απέναντι στη Χούντα και είπε την άποψή του (…) Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα τρολ τους. Ντροπή, ντροπή, ντροπή, δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, λίγες ημέρες μετά την ομιλία του στο Ζάππειο -δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή- ο Αντώνης Σαμαράς από την εκλογική του περιφέρεια, έστειλε εκ νέου σήμα νίκης της γαλάζιας παράταξης. Ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου της Χειμάρρας και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης. Δεν θα ανεχτούμε πότε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να τα διαπραγματευτούμε (…) Δεν θα διανοηθούμε να φέρουμε στην πατρίδα μας τις Πρέσπες του Αιγαίου όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό «λόμπι κατευνασμού» (…) Την Κυριακή όλοι μαζί προχωράμε για τη μεγάλη νίκη, για την πατρίδα και για την παράταξη… Σας ζητώ να ξανασταθείτε μαζί μου, να ξαναβάλουμε φωτιά στα όνειρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ