Τουρισμός ευεξίας: Γιατί η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για αυτή την παγκόσμια τάση

Τουρισμός ευεξίας: Γιατί η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για αυτή την παγκόσμια τάση

Εκδήλωση με τίτλο Global Wellness Economy Forum «Από την ευκαιρία στην Επιτυχή Ανάπτυξη - Η περίπτωση της Ελλάδας» θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 24 Ιανουαρίου

Ήδη έχει τεθεί σε τροχιά εξέλιξης και προόδου ένας από τους βασικούς στόχους που έχει εκφραστεί ρητά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο οποίος σχετίζεται με την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα, με έμφαση στον αποκαλούμενο Wellness Τουρισμό (τουρισμός ευεξίας).

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η αλλαγή νοοτροπίας βοήθησε πολύ σε προσέλκυση επενδύσεων»

Στο πλαίσιο της έμφασης που δίνεται από το κράτος στην προώθηση και ανάπτυξη αυτού του τομέα του τουρισμού, ανακοινώθηκε η εκδήλωση με τίτλο Global Wellness Economy Forum «Από την ευκαιρία στην Επιτυχή Ανάπτυξη - Η περίπτωση της Ελλάδας» (Global Wellness Economy Forum “From Opportunity to a Successful Development – The Greek Case”). Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί από το Elitour, έναν οργανισμό του οποίου αποστολή είναι η Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και η προώθηση της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού για ιατρικό τουρισμό. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 24 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή της Elitour και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Enterprise Greece και θα αναδείξει τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην Ελλάδα για την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και ευεξίας. Έμφαση θα δοθεί στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τόσο ως προς τη γεωγραφική θέση, την ακτογραμμή, τους φυσικούς της πόρους και το βιοκλίμα. Από επιχειρηματικής σκοπιάς, οι σημερινές ανταγωνιστικές τιμές για αγορά ή ενοικίαση γης ή ακινήτων, καθιστά την Ελλάδα εξαιρετική ευκαιρία για επενδύσεις στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Στην Ελλάδα, την πατρίδα όπου γεννήθηκε η ιατρική σκέψη, όπου ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής προίκισε τους γιατρούς ανά τους αιώνες με τη μεγαλύτερη κληρονομιά, οι ιατρικές υπηρεσίες συναντούν τη σύγχρονη τεχνογνωσία και την ελληνική φιλοξενία δημιουργώντας ένα μοναδικό μείγμα… ​​Η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα ιδιοτήτων και εγγενών πλεονεκτημάτων, που εξυπηρετούν τον Ιατρικό Τουρισμό και αναμφίβολα καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο προορισμό».

Ερωτηθείς πρόσφατα σε εκδήλωση για το ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα δώσει έμφαση την επόμενη τετραετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει πως ένας από τους στόχους: «Είναι, ασφαλώς, ο τουρισμός. Θα έλεγα ο τουρισμός και η ευεξία. Αναφερθήκατε στην ευεξία, πρόκειται για έναν γενικό όρο. Πιστεύω ωστόσο ότι μία από τις πολύ μεγάλες τάσεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δαπανούν τα χρήματά τους λειτουργεί υπέρ μας: διότι, εν τέλει, όταν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην αγορά ενός προϊόντος και μία εμπειρία, όλο και περισσότερο θα διαλέγουν το δεύτερο. Μεταξύ ενός νέου κινητού τηλεφώνου και διακοπών, θα επιλέξουν τις διακοπές…Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μοναδική θέση ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα σε αυτή την απόλυτη εμπειρία (total experience). Μερικές φορές αντιλαμβανόμαστε την ευεξία απλώς ως μία επίσκεψη σε spa ή κάτι παρόμοιο. Πρόκειται για κάτι πολύ, πολύ μεγαλύτερο κι έχει να κάνει με τη γαστρονομία, τα κοινωνικά δίκτυα, τη δυνατότητα να βιώσεις πραγματικά, απίστευτα πρωτόγνωρες εμπειρίες στην Ελλάδα. Αυτό επιζητά ο κόσμος και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά καλή θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ