Περιφέρεια Αττικής: 6 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία 3 δήμων

 Περιφέρεια Αττικής: 6 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία 3 δήμων

Αφορά σχολεία των Δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής, αρμοδιότητας της ΚΤΥΠ

 

Η έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία των Δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής, αρμοδιότητας της ΚΤΥΠ ΑΕ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττική "2014-2020", που ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά τη σημερινή υπογραφή των σχετικών πράξεων ένταξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Παρόντες στην τελετή υπογραφών η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ήταν ο Πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε Τ. Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Γιάνναρης, οι Δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Φυλής Χ. Παππούς και Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος. Επίσης ο Γενικός διευθυντής της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Κυριαζόπουλος, καθώς, επίσης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης:

- Στο 1ο Δ.Σ και 1ο ΝΓ Ζεφυρίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζεφυρίου, στο 4ο ΔΣ, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, στο ΔΣ Φυλής και στο Γυμνάσιο Φυλής

- Στο 1ο Λύκειο, στο 2ο και στο 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 8ο Δημοτικό Αγ. Βαρβάρας

- Στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού υπογράμμισε πως αυτά τα σημαντικά έργα για τους μαθητές της Αττικής είναι αποτέλεσμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης με την ΚΤΥΠ ΑΕ, τόνισε πως για πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά έργα κατασκευής αλλά και αναβάθμισης σχολικών υποδομών στην Αττική, τα οποία, όπως ανέφερε είναι καρπός της μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα στελέχη των ΚΤΥΠ αλλά και η ενσάρκωση του οράματος της διοίκησης να αναβαθμίσει το επίπεδο των σχολείων στην Αττική.

"Για εμάς η περιβαλλοντική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών και η δημιουργία νέων σχολικών υποδομών αποτελεί βασική προτεραιότητα", τόνισε και πρόσθεσε:

"Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με Δημάρχους, ιδιαίτερα ευαίσθητους σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως οι παριστάμενοι σήμερα, τους οποίους και θέλω να συγχαρώ θερμά, υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Μας ενδιαφέρει να υλοποιούμε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά της Αττικής καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία. Σε αυτή μας την προσπάθεια το ΠΕΠ Αττικής έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακαίνιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, καθώς επίσης και από τα 15 εκ. ευρώ που έχουν δοθεί για τον εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε τα εξής:

"Εκτός από το μεγαλόπνοο πρόγραμμα που υλοποιούμε, που περιλαμβάνει την κατασκευή δεκάδων νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με την άριστη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τη συνεχή στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες σε πολλούς δήμους της Περιφέρειάς σας, με ένταξη για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020". Ειδικά τώρα, που βρισκόμαστε στη δίνη της ενεργειακής κρίσης, επιτυγχάνεται μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με παράλληλη μείωση των δαπανών λειτουργίας, καθώς και αλλαγή της εικόνας των σχολικών κτιρίων, ενισχύοντας έτσι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Στην Αττική θα δημιουργηθούν δεκάδες νέες σχολικές μονάδες, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Αυτές οι χρηματοδοτήσεις δεν είχαν δοθεί ποτέ στο παρελθόν. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την ίδια δυναμική και τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς".

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του Προέδρου της ΚτΥπ Α.Ε Τ. Κατσίπου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την εποικοδομητική συνεργασία, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Τα τελευταία 2 χρόνια η "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε", υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, έχει αναπτύξει μία διαρκή και παραγωγική συνεργασία με την Περιφέρειά σας και την Διαχειριστική σας Αρχή, η οποία επιφέρει ορατά αποτελέσματα στο σύνολο των Δήμων της Αττικής και αποτελεί οδηγό για παρόμοιες συνεργασίες σε όλη τη χώρα.

Σήμερα εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμιση 14 σχολείων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Αττική 2014-2020". 14 σχολεία αναβαθμίζονται όχι μόνο ενεργειακά αλλά και αισθητικά, ενώ ταυτόχρονα οι Δήμοι εξοικονομούν κρίσιμους πόρους για άλλες δράσεις. Το διάστημα 2023-2024 περισσότερα από 30 νέα εργοτάξια στην Αττική θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, με την χρηματοδότησή σας και την άοκνη προσπάθεια των Μηχανικών και του προσωπικού της ΚτΥπ Α.Ε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ