Οι παγκόσμιες μετοχές σε άνοδο για τρίτη ημέρα, πτώση του δολαρίου

Ράλι ασιατικών μετοχών, με επικεφαλής την τεχνολογία του Χονγκ Κονγκ και τις μετοχές ακινήτων Το Yen συνεχίζει τα κέρδη και οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού ανεβαίνουν

Οι παγκόσμιες μετοχές σε άνοδο για τρίτη ημέρα, πτώση του δολαρίου

Ο δείκτης των παγκόσμιων μετοχών αυξήθηκε για τρίτη ημέρα και οι ασιατικές μετοχές έσπασαν ένα πενθήμερο σερί απωλειών αφού οι αμερικανικές μετοχές σκαρφάλωσαν λόγω βελτιωμένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη προχώρησαν μετά από άνοδο 1,5% τόσο στον S&P 500 όσο και στον Nasdaq 100.

Οι μεγαλύτερες κινήσεις στην Ασία ήταν στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης αναφοράς αυξήθηκε περισσότερο από 2%. Οι εταιρείες τεχνολογίας και ακινήτων ηγήθηκαν της κατηγορίας μετά από μια σειρά σχολίων από τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τη στήριξη της ευρύτερης κινεζικής οικονομίας και των κατασκευαστών ακινήτων.

Τα δημόσια ταμεία αυξήθηκαν ελαφρώς στην Ασία μετά από μια μικτή συνεδρίαση των ΗΠΑ, καθώς οι άμεσες επιπτώσεις από την αιφνιδιαστική αλλαγή πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας άρχισαν να υποχωρούν.

Η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου που στοχεύει η BOJ υποχώρησε στο 0,385%, σε σύγκριση με το νέο ανώτατο όριο 0,5% της κεντρικής τράπεζας. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν στην Αυστραλία και μειώθηκαν στη Νέα Ζηλανδία.

Το γιεν συνέχισε την προέλασή του μετά από μια μικρή απώλεια την Τετάρτη. Συγκέντρωσε τα περισσότερα από το 1998 την Τρίτη. Το δολάριο υποχώρησε έναντι των ομολόγων του group-of-10.

Τα κέρδη της FedEx Corp. και της Nike Inc. που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street παρείχαν μια αναστολή για τις αμερικανικές μετοχές που είχαν πληγεί από τη γερακίσια στροφή της Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα. Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου υποστηρίχθηκε επίσης από την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε.

Ενισχύοντας τον τόνο στην Ασία, η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα καθοδηγήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να υποστηρίξουν συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τομέα ακινήτων της χώρας και να βοηθήσουν στην εκτόνωση των κινδύνων και στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των κορυφαίων προγραμματιστών.

«Η αγορά του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας μπορεί να τα πάει λίγο καλύτερα», δήλωσε ο Redmond Wong, στρατηγικός αναλυτής στη Saxo Capital Markets, σημειώνοντας ότι πολλά κέρδη ήταν πλέον εκτός δρόμου και υπήρξε κάποια υποχώρηση του φόβου για τον Covid.

Ωστόσο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική δεδομένης της αύξησης των μολύνσεων στη Σαγκάη και των ανησυχιών στο Πεκίνο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εν μέσω αναφορών για κρεματόρια που κατακλύζονται από πτώματα.

Εν τω μεταξύ, καθώς η σκόνη αρχίζει να κατακάθεται μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της BOJ την Τρίτη, στοιχηματίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα συνταχθεί με τους ομολόγους της το επόμενο έτος στην αύξηση των επιτοκίων.

Οι αυξανόμενες παγκόσμιες αποδόσεις έχουν πλέον συρρικνώσει το παγκόσμιο απόθεμα χρέους αρνητικής απόδοσης σε περίπου 821 δισεκατομμύρια δολάρια, από την κορυφή των 18,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε πριν από δύο χρόνια.

Αλλού, τα κέρδη των τιμών του πετρελαίου επεκτάθηκαν σε μια τέταρτη ημέρα αφού τα στοιχεία έδειξαν μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ και οι έμποροι παρακολούθησαν τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις της Ομάδας των Επτά που στοχεύουν τις εξαγωγές αργού και τα έσοδα της Ρωσίας.

Ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εν αναμονή περαιτέρω στοιχείων για τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ