Υποχώρηση μετοχών μετά τα στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ

Οι προσλήψεις και οι μισθοί στις ΗΠΑ είναι οι κορυφαίες προβλέψεις, διατηρώντας την πίεση στη Fed Η BofA μιλάει για ράλι των μετοχών πριν από το σοκ ανεργίας του 2023

Υποχώρηση μετοχών μετά τα στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ

Οι μετοχές υποχώρησαν και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν μετά από μια ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας που προστέθηκe σις ανησυχίες ότι η πολιτική της FED, θα παραμείνει πιο σφιχτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο S&P 500 σχεδόν εξαφάνισε τα κέρδη αυτής της εβδομάδας. Οι αποδόσεις δύο ετών στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι πιο ευαίσθητες στις επικείμενες κινήσεις της Fed, πλησίασαν το 4,4%. Το δολάριο σταμάτησε μια τριήμερη διολίσθηση που το οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Οι συμφωνίες ανταλλαγής δεικτών διάρκειας μιας ημέρας που συνδέονται με τις συνεδριάσεις της Fed έδειξαν ότι οι προοπτικές για το πού θα φτάσει ο στόχος της κεντρικής τράπεζας σκαρφαλώνουν στο 4,97%, πάνω από 10 μονάδες βάσης από εκεί που ήταν πριν από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας. Το τρέχον benchmark βρίσκεται σε ένα εύρος μεταξύ 3.75% και 4%.

Οι μισθοδοσίες εκτός εκμετάλλευσης αυξήθηκαν κατά 263.000 τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας τις διάμεσες εκτιμήσεις σε έρευνα οικονομολόγων του Bloomberg που ζήτησε προκαταβολή 200.000 στις μισθοδοσίες. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 3,7%. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν δύο φορές περισσότερο από τις προβλέψεις.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι απαιτείται συγκράτηση της ζήτησης εργασίας για να επανέλθει η ισορροπία στην αγορά εργασίας και η κεντρική τράπεζα έχει δει μόνο "διστακτικά σημάδια" αυτού μέχρι στιγμής.

Η αισιοδοξία των επενδυτών μετοχών γύρω από μια ψυχρή αγορά εργασίας και μια στροφή της Fed είναι υπερβολική, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America Corp., οι οποίοι συνιστούν την πώληση του ράλι ενόψει μιας πιθανής αύξησης των απωλειών θέσεων εργασίας το επόμενο έτος. Το σημείωμά τους δημοσιεύθηκε πριν από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ