Τζεντιλόνι: «Στοχευμένα» τα έκτακτα μέτρα στήριξης από την ενεργειακή κρίση

Τζεντιλόνι: «Στοχευμένα» τα έκτακτα μέτρα στήριξης από την ενεργειακή κρίση

O Επίτροπος Τζεντιλόνι προέβλεψε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και οικονομική συρρίκνωση τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός

Όσο το δυνατό περισσότερο «στοχευμένα» θα πρέπει να είναι τα έκτακτα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σήμερα θα συζητήσουν για τις οικονομικές εξελίξεις και τις δημοσιονομικές προοπτικές, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τις συνέπειες του πληθωρισμού.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της οικονομίας, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι προέβλεψε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και οικονομική συρρίκνωση τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός. Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομίας υπογράμμισε την ανάγκη για «στοχευμένα» μέτρα έκτακτης ανάγκης που σκοπεύουν στην ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων ενόψει της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας. Σημείωσε, επίσης, ότι τον τελευταίο μήνα έχει καταγραφεί αύξηση «όχι και τόσο στοχευμένων» ή προσωρινών μέτρων, κάτι το οποίο όμως δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ