Γιατί η Κίνα κλείνει τη «στρόφιγγα» υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG σε ξένους αγοραστές

Γιατί η Κίνα κλείνει τη «στρόφιγγα» υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG σε ξένους αγοραστές

Το Πεκίνο αναστέλλει τις πωλήσεις φυσικού αερίου LNG σε ξένους αγοραστές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Κίνα ζήτησε από τις εταιρείες κοινής ωφελείας που εισάγουν φυσικό αέριο να σταματήσουν τη μεταπώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία καθώς επιδιώκει να διασφαλίσει προμήθειες για την ίδια για τη χειμερινή περίοδο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης ζήτησε από τις PetroChina Co, Sinopec και Cnooc Ltd να διατηρήσουν για χρήση στο εσωτερικό της χώρας τα χειμερινά φορτία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Επιτροπή δεν ήταν προσβάσιμη για σχόλιο, ενώ οι PetroChina, Sinopec και Cnooc δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα του Reuters για να σχολιάσουν.

Η είδηση έγινε γνωστή καθώς οι εισαγωγείς LNG στην Κίνα επιδιώκουν να παραμείνουν εκτός της αγοράς άμεσης παράδοσης τον φετινό χειμώνα με την ζήτηση να έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 2002, γεγονός που σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο πιθανόν να αποφύγει να συναγωνιστεί την πληγείσα από κρίση Ευρώπη για προμήθειες.

Σήμερα, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χώρα θα αυξήσει κατά πολύ την ικανότητά τους για προμήθεια ενεργειακών προϊόντων και βασικών αγαθών επαναλαμβάνοντας μια πολιτική σταθεροποίησης των τιμών των πρώτων υλών και διασφάλισης των προμηθειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ