Κοζάνη: Διεθνές Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια

 Κοζάνη: Διεθνές Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν, θα μιλήσουν και θα συμμετάσχουν σε B2B συναντήσεις εκπρόσωποι ενεργειακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια "Green mobility 2022", θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης. Ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, δήλωσε ότι στόχος του ιδρύματος με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης είναι «η δυτική Μακεδονία όχι μόνο να συνδεθεί αλλά να γίνει συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης». Ο κ. Θεοδουλίδης, τόνισε, ότι ο τομέας της ηλεκτροκίνησης μπορεί «να προσδώσει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή, να την κάνει πρωτοπόρα σ’ένα πεδίο όπου ο διεθνής ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος».

Από την πλευρά του αντιπρύτανης, καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος, αναφέρθηκε στις τεχνολογικές πρωτοβουλίες της Πολυτεχνικής Σχολής στον τομέα της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία 15 χρόνια, με την μετατροπή συμβατικού οχήματος σε ηλεκτρικό αλλά και στην καθαυτή κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκίνητου που συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές του ιδρύματος, ενώ ο Δημήτρης Στημονιάρης Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναφέρθηκε στην θεματογραφία του συνεδρίου που εστιάζεται σε τέσσερις ενότητες «στην Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, στην Ηλεκτροκίνηση και επιχειρηματικότητα, στην Ηλεκτροκίνηση με την καινοτομία, στην Ηλεκτροκίνηση και Ενεργειακή μετάβαση της δυτικής Μακεδονίας».

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν, θα μιλήσουν και θα συμμετάσχουν σε B2B συναντήσεις εκπρόσωποι ενεργειακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης ενώ ερευνητές του ΕΚΕΤΑ, του πανεπιστημίου αλλά και φοιτητές θα συμμετάσχουν σε living labs και workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των εργασιών του.

Το συνέδριο ενισχύεται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC Programme Greece - Republic of North Macedonia 2014-2020, στο οποίο το πανεπιστήμιο είναι ο επικεφαλής Εταίρος ενώ στο πλαίσιο του έργου Green Inter-e-Mobility έχει πραγματοποιηθεί η αγορά τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων που φορτίζονται αμιγώς από ηλιακή ενέργεια και εκμεταλλεύονται ευφυή συστήματα μεταφορών στους διασυνοριακούς δήμους Φλώρινας, Πρεσπών (Ελλάδα) και Μπίτολα, Ρέσεν (Βόρειας Μακεδονίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρωμές Fuel Pass 2 και Power Pass

Λεπτομέρειες για τις πληρωμές των επιδοτήσεων που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, έδωσε…

32,8% ο εισαγώμενος πληθωρισμός

Έρχονται νέες  πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των εισαγόμενων βιομηχανικών προϊόντων, καθώς σημείωσαν περαιτέρω αύξηση τον…