Η Κίνα «εξανέμισε» 300 δισ. δολάρια από τα κρυπτονομίσματα

Η Κίνα «εξανέμισε» 300 δισ. δολάρια από τα κρυπτονομίσματα

Ο διωγμός που έχει εξαπολύσει η Κίνα κατά των κρυπτονομισμάτων αποτυπώνεται και στις ισοτιμίες τους έναντι των συμβατικών νομισμάτων.

 

Περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαϋλωθεί από τις αποτιμήσεις του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων καθώς η Κίνα έχει θέσει υπό διωγμό τις εγκαταστάσεις εξόρυξης.

Πρόκειται για μεγάλες συστοιχίες υπολογιστών που χαρακτηρίζονται για τη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, η οποία αθροιζόμενη μπορεί να συγκριθεί με την ενέργεια που καταναλώνει ακόμα και μια χώρα.

Μετά την απόφασή να απαγορεύσουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κίνας τη συμμετοχή σε πράξεις με κρυπτονομίσματα, οι αρχές του Πεκίνου έδωσε μια πολύ σύντομη προθεσμία στις μονάδες εξόρυξης να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους. Υπολογίζεται πως ως και το 90% των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Κίνα πρέπει να αναζητήσουν άλλη στέγη, με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να φαίνονται να έχουν το προβάδισμα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα το Bitcoin να βρίσκεται στην περιοχή των 32.000 δολαρίων, ενώ προσωρινά βρέθηκε λίγο πιο χαμηλά, στην περιοχή των 31.300 δολαρίων. Διεθνείς παράγοντες εκτιμούν πως η πίεση στα κρυπτονομίσματα θα συνεχιστεί τόσο από την Κίνα όσο και από άλλες μεγάλες δυνάμεις, κυρίως τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ