Περιμένοντας τους ειδικούς για νέα περιοριστικά μέτρα

Περιμένοντας τους ειδικούς για νέα περιοριστικά μέτρα

Την τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια τη Δευτέρα και αν θα υπάρξουν περιορισμοί στο λιανεμπόριο.

Η αύξηση της κινητικότητας, αλλά και των κρουσμάτων, στην Αττική οδηγεί στην εισήγηση να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας και να επιβληθούν περιορισμοί. Στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται η εισαγωγή περιορισμών στη λειτουργία του λιανεμπορίου αλλά και η αναβολή για -τουλάχιστον- μία εβδομάδα στην επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων στα θρανία τους.

Για το λιανεμπόριο η πρόταση που φαίνεται να προκρίνεται περιλαμβάνει την επιστροφή του click & collect ("clickaway") στα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης όπου οι αγορές θα γίνονται με ραντεβού. Το μέτρο, που θυμίζει εκείνο που είναι σε ισχύ στα κομμωτήρια, προβλέπει ότι πελάτες θα κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου ώστε να μεταβούν συγκεκριμένη ώρα στο κατάστημα. Αναλυτικές ανακοινώσεια αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ