Σηκώνει το γάντι η ΕΚΤ

Σηκώνει το γάντι η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ και επαναλαμβάνει πως θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για την υποστήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε με σαφή τρόπο στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας τονίζοντας σε εκδήλωση του Bloomberg πως η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης είναι υπόλογη έναντι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι αναγκαίο, απτόητοι» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ επαναλαμβάνοντας πως βασική αποστολή της ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών. Πρόσθεσε, επίσης, πως η αναλογικότητα είναι κάτι που λαμβάνεται υπόψιν στις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η ΕΚΤ πρέπει να ανασχεδιάσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του 2015 μέσα σε τρεις μήνες, προσθέτοντας πως στην αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτραπεί στην Bundesbank, την ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας, η συμμετοχή σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ