Νέα βουτιά για το πετρέλαιο

Νέα βουτιά για το πετρέλαιο

Η συνεχιζόμενη ανησυχία για κατάρρευση της ζήτησης και η σταδιακή εξάντληση των αποθηκευτικών χώρων πιέζουν τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Το αργό υποχωρεί κατά 13% με την τιμή του να διαμορφώνεται κάτω από τα 15 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ βρίσκεται στο επίπεδο των 20,40 δολαρίων έχοντας υποχωρήσει στις ασιατικές αγορές κατά 5,10%.

H πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν η Ιταλία και η Νέα Υόρκη δεν ανακοίνωναν τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, σημειώνουν αναλυτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την όποια αισιοδοξία όμως επισκιάζει η ταχεία εξάντληση των διαθέσιμων χώρων αποθήκευσης και η ανησυχία ότι η επιστροφή της ζήτησης σε υψηλότερα επίπεδα δεν θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των αποθεμάτων. Στις ΗΠΑ οι αποθηκευτικοί χώροι φιλοξενούν 160 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Στην Ελλάδα και σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 76 ευρωλεπτά ανά λίτρο, ενώ η αμόλυβδη πωλείται στο 1,328 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,127 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ