Βγαίνει πωλητήριο για το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βγαίνει πωλητήριο για το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ξεκινά η διαδικασία για την πώληση του 30% του αεροδρομίου της Αθήνας μετά από σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ σύντομα εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου, ενώ ο νέος μέτοχος θα εκπροσωπείται από δύο μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως “Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον.

Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ