Συνάντηση κυβέρνησης - αγροτών την Πέμπτη

Συνάντηση κυβέρνησης - αγροτών την Πέμπτη

 

Οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση κλιμακίου υπουργών με τους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

 

Αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει αύριο στις 6:30 το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, όπου θα συμμετάσχουν επίσης η η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στο πλαίσιο της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάκαμψης της οικονομίας, όπως η κυβέρνηση επικαλείται και ψήφισε στον πρόσφατο προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές και αεροπορικές εταιρείες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Σχολιάζοντας το αυριανό ραντεβού ο υπουργός Σπ. Αραχωβίτης υπστήριξε πως έχει ήδη γίνει «μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ