Στο Παρίσι αναζητούνται επενδυτές

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα σες ξένυς επενδυτές

Στο Παρίσι αναζητούνται επενδυτές

Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και να καταδείξει πως η Ελλάδα είναι επενδύσιμη και αξιόπιστη, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρης Τσάκωνας θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι.

 

Εκεί θα παρουσιάσει το χαρτοφυλάκιο δημοσίου χρέους, τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα και την ευρωζώνη και τις ευρύτερα προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε αξιωματούχους μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός τουλάχιστον τριών εκδόσεων ομολόγων μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος έμεινε στα χαρτιά και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, παρά τις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας, κινούνται ανοδικά.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ απέκλεισε την προσφυγή της Ελλάδας σε προληπτική γραμμή πίστωσης.

Η γραμμή άμυνας με το μαξιλάρι διαθεσίμων των 24,1 δισ. ευρώ κρίνεται επαρκής για τους επόμενους 22 μήνες χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, εφόσον στις αγορές επικρατεί νηνεμία και η Ελλάδα σταδιακά καταφέρει να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση σε αυτές.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιθυμεί μια ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης μετα προγραμματικής αξιολόγησης από τους θεσμούς ώστε να μπορέσει, εφόσον το επιτρέψουν και οι εξωτερικές συνθήκες, να επιχειρήσει μια έξοδο στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ