Μπαίνουν οι υπογραφές για τις μαρίνες σε Άλιμο και Χίο

Θέμα χρόνου είναι η υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων

Μπαίνουν οι υπογραφές για τις μαρίνες σε Άλιμο και Χίο

Προ των πυλών είναι οι υπογραφές για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου που αποκτούν νέο πρόσωπο.

Στα υπό έκδοση Προεδρικά Διατάγματα περιλαμβάνονται τα πλαίσια για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των μαρίνων σε Αλιμο και Χίο με στόχο να αποτελέσουν ένα σύγχρονο και ποιοτικό παράκτιο χώρο αναψυχής για κατοίκους και επισκέπτες. Στόχος δεν είναι μόνο η προσέλκυση όσων διαθέτουν σκάφη αναψυχής, αλλά να αποτελέσει και πόλο έλξης για όσους διαμένουν ή επισκέπτονται την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα αναμένεται και η αδειοδότηση της μαρίνας Αλίμου.

Επιπλέον, σταδιακά από το φθινόπωρο αναμένονται οι διαγωνισμοί για τις μαρίνες σε Ζάκυνθο, Αργοστόλι, Ιτέα, Ρόδο, Αρετσού (Θεσσαλονίκης). Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της Μυκόνου για το εάν θα περιλαμβάνει τη μαρίνα ή/ και τη χερσαία ζώνη.

Στις αρχές Αυγούστου γνωστοποιήθηκε θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επεξεργάστηκε σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με τη μαρίνα της Πύλου.

Η μαρίνα Αλίμου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο και στόχος είναι να καταστεί ένας σύγχρονος και ποιοτικός πόλος τουρισμού και αναψυχής στο μητροπολιτικό παράκτιο μέτωπο της Αττικής.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και αθλητικές και εμπορικές χρήσεις (όπως εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, εκθεσιακό - συνεδριακό κέντρο, εμπορικά καταστήματα κ.ά.)

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία χώρου χερσαίας απόθεσης σκαφών αναψυχής και άλλων σκαφών ή πλωτών μέσων που τυχόν θα εξυπηρετούνται στη μαρίνα με προβλέψεις για την αναγκαία κτιριακή υποδομή. Σε συγκεκριμένη ζώνη προβλέπονται και χρήσεις ναυταθλητισμού.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του χώρου προβλέπονται και υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζόδρομοι, χώροι στάθμευσης και σημεία αστικού πρασίνου.

Στη Χίο στο σχέδιο ανάπτυξης της μαρίνας στο υπό έκδοση ΠΔ περιλαμβάνεται η δυνατότητα στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., για συνολική δόμηση 6.900 τ.μ. με χρήσεις σχετικές με τη λειτουργία της μαρίνας (όπως κτίριο διοίκησης, πύργος ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, super markets, αποθηκευτικοί χώροι, χώροι υγιεινής, γραφεία κ.λπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ