Νέο ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ την Τετάρτη

Νέο ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ την Τετάρτη
Νέο τετ α τετ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ προγραμματίστηκε για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, όπως συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού, της καγκελαρίου της Γερμανίας και του προέδρου της Γαλλίας η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για μια τηλεδιάσκεψη σε καλό κλίμα και πρόσθεταν ότι συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών ηγετών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει διασαφηνιστεί εαν η νέα συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ θα είναι τριμερής ή θα λάβουν μέρος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ντράγκι και ενδεχομένως την επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ. Η κίνηση των Βρυξελλών να επιβεβαιώσουν δημοσίως την άρνηση του κ. Γιούνκερ να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα, είναι μια προφανής κίνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεταφέρει δημοσίως τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων εταίρων για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η πρόταση Γιουνκέρ τον «εξέπληξε δυσάρεστα», σημειώνοντας ότι ελπίζει πως αποτέλεσε «κακιά στιγμή για την Ευρώπη» ή έστω ένα «κακό διαπραγματευτικό τρικ» το οποίο πολύ σύντομα θα αποσυρθεί».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και η κυβέρνηση αναμένει τα σχόλια των θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ