Βαρουφάκης: Περιοριστική κοινωνική πολιτική για τα τυχερά παιχνίδια

Βαρουφάκης: Περιοριστική κοινωνική πολιτική για τα τυχερά παιχνίδια
Περιοριστική κοινωνική πολιτική στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εισηγούμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, ο οποίος και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κοινωνική και οικονομική μελέτη των επιπτώσεων του τζόγου στην κοινωνία και αυτό πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουμε στο να αλλάξει» σημείωσε. Όπως εξήγησε «αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος. Η ιδέα ότι θα κερδίσω κάτι από το τίποτα δημιουργεί παθογένειες που μεταδίδονται στην κοινωνία» και έκανε λόγο για την ανάγκη επαναρύθμισης του κλάδου, ο οποίος -όπως είπε- σήμερα ρυθμίζεται αποσπασματικά, δηλαδή τη σωστή αδειοδότηση του Διαδικτυακού Στοιχήματος και τη ρύθμιση των VLT's (παιχνιδομηχανών).

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε μάλιστα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα την ανάπτυξη των VLT's επισημαίνοντας ταυτοχρόνως, πως πρέπει να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο τέτοιο που θα εμποδίζει, ώστε να εξελιχθούν οι παιχνιδομηχανές σε πληγή για τις γειτονιές.

«Η άποψη του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να ασκήσουμε περιοριστική κοινωνική πολιτική και να αποφύγουμε την έφεση της μεγιστοποίησης των εσόδων» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είπε «τα έσοδα είναι σημαντικό να ρέουν, βασιζόμαστε σε κάποιο βαθμό σε αυτά, αλλά η ιδέα της μεγιστοποίησής τους έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το κοινωνικό συμφέρον. Θα πρέπει να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την ασυδοσία των παρόχων και να προσέξουμε να περιορίσουμε την ζήτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ