Κανονικά η εξόφληση των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

Κανονικά η εξόφληση των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας
Οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν κανονικά από τον οργανισμό, διαβεβαίωσαν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές.

Όπως εξηγούν, το υπουργείο Υγείας έχει καταβάλλει στον ΕΟΠΥΥ 43,7εκ. ευρώ, για τον μήνα Μάρτιο και προτίθεται να δώσει το χρηματικό ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού και για τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου είχαν συνάντηση και ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι πάροχοι θα εισπράξουν κανονικά όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Οι ίδιοι κύκλοι από το υπουργείο Υγείας, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες, όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Όπως δε τονίζουν δεν έχει ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Μάλιστα σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό, στενοί συνεργάτες του υπουργού υγείας εκτιμούσαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να δοθούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ