WSJ: Μετά από τη περσινή ανάπτυξη η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση

WSJ: Μετά από τη περσινή ανάπτυξη η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση
Συνεχή επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος ,προειδοποιεί η JP Morgan, αν δεν επιλυθεί η πολιτική αβεβαιότητα και το πρόβλημα ρευστότητα.

Η τελευταία διαβεβαίωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα αποπληρώσει τους δανειστές απομάκρυνε τους φόβους μιας άμεσης χρεοκοπίας, αλλά την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της η ελληνική οικονομία διολισθαίνει στην ύφεση, υποστηρίζουν αναλυτές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της WSJ, η αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αυξάνει την αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία.

Μετά από μια ήπια ανάπτυξη την περασμένη χρονιά, η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει διολισθήσει στην ύφεση, εκτιμούν αναλυτές. «Το μακροοικονομικό περιβάλλον πιθανότατα θα συνεχίσει να επιδεινώνεται μέχρι να επιλυθεί η πολιτική αβεβαιότητα και το πρόβλημα ρευστότητας» επισημαίνει έκθεση της JP Morgan, στην οποία τονίζεται πως η εμπιστοσύνη στην μεταποίηση, τις υπηρεσίες και τις κατασκευές έπεσε σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση.

Η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με 1,4% το 2014, αλλά πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι η εκτίμηση αυτή είναι πολύ αισιόδοξη, σημειώνεται στο άρθρο της WSJ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ