Μοσκοβισί:«Η Ελλάδα στο ευρώ μόνο με αυστηρούς κανόνες»

Μοσκοβισί:«Η Ελλάδα στο ευρώ μόνο με αυστηρούς κανόνες»
Ο ευρωπαίος επίτροπος ,Πιέρ Μοσκοβισί, παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, μέσα από την οποία διαφαίνεται μια αλλαγή στη στάση του επιτρόπου.

Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος, επισημαίνει και η εφημερίδα κάνει τίτλο αυτή του την αποστροφή.

Ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό ότι οι Ελληνες διάλεξαν νέα κυβέρνηση αλλά και πως οι Ελληνες πρέπει να σεβαστούν ότι η χώρα τους έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εταίρων της: «Σε αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε, αλλά τα πράγματα πάνε αργά, πολύ αργά» πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε μία Ελλάδα που θα έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη»

Και συνέχισε:«Οταν αρχίζεις να μιλάς για Plan B, πάει να πει ότι σταμάτησες να πιστεύεις στο Plan A. Υπάρχει μία πολύ έντονη επιθυμία του eurogroup να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ».

Αλλά οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν. Δουλειά μας δεν είναι να τα προκαλέσουμε, αλλά να τα αποφύγουμε. Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα με κάθε κόστος στο ευρώ, παρά μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς αν η Ευρώπη αντέχει Grexit, απάντησε: «Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ