ΚΕΔΕ: Να ενταχθούν οι οφειλές προς τους δήμους στη ρύθμιση για τα χρέη

ΚΕΔΕ: Να ενταχθούν οι οφειλές προς τους δήμους στη ρύθμιση για τα χρέη
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζητά την υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και των οφειλών προς τους δήμους από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή/και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα από τις κυρωμένες Πράξεις Εφαρμογής.

Συγκεριμένα με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, ο Γιώργος Πατούληςπροτείνει, στο πλαίσιο της ρύθμισης χρεών που προωθεί η κυβέρνηση, να υπαχθούν σ΄ αυτή όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 €.

Το αίτημα διατυπώνεται, προκειμένου να δοθεί διέξοδος στις πολεοδομικές ανάγκες των δήμων και να διευκολυνθούν οι πολίτες. Σημειώνεται ότι η ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει να υπαχθούν στην ίδια ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ