Καθοριστική συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη στο Βερολίνο

Καθοριστική συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη στο Βερολίνο
Στο Βερολίνο θα μεταβεί σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για την κρίσιμη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα εχει στις 12:30 το μεσημέρι.

Οι συνομιλίες έρχονται στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και της διαρροής έγγραφου της γερμανικής κυβέρνησης όπου το Βερολίνο φέρεται να ζητά την ανάκληση όλων των μετεκλογικών αντι-μνημονιακών εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης. (Διαβάστε:Βόμβα από την Γερμανία: «Όχι σε όλα»)

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Βαρουφάκη την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης. Το Βερολίνο ευελπιστεί πως μια σκληρή διαπραγματευτική γραμμή θα υποχρεώσει την Αθήνα να υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις για ακύρωση μέτρων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές των «Financial Times», ενώ άλλες δυνάμεις της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, εμφανίζονται ανοιχτές σε ευρύτερες συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε επιμένει πως η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευθεί πως θα ακολουθήσει την ήδη υπάρχουσα διαδικασία προτού αρχίσουν σοβαρές διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα πάντα με τους FT, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και η ΕΚΤ βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο και επιθυμούν η Αθήνα να δεχτεί μια τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και πέρα από τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει χρόνος διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση λύσης.

«Το μόνο που ζητάμε είναι να μην μας πιέσουν με ένα τελεσίγραφο. Να μας δώσουν ως το τέλος Μαΐου, ως την αρχή του καλοκαιριού ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας και να διαβουλευθούμε επ' αυτών με τους εταίρους μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στη γερμανική κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμα:Δημοσίευμα - «φωτιά»: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!

Διαβάστε ακόμα:Ο Σουλτς απειλεί την Ελλάδα για χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ