Τι συζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών SSM και SRB

Τι συζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών SSM και SRB

Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα

Με την Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), Claudia Buch και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB), Dominique Laboureix, συναντήθηκε χθες Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η ζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την στήριξη της ευρωστίας του τραπεζικού τομέα και την ενίσχυση του ανταγωνισμού εντός αυτού. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο της οικονομικής αξιοπιστίας και των μεταρρυθμίσεων, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση και ο Προέδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού, ενώ από πλευράς της Τράπεζας της Ελλάδος η Υποδιοικήτρια, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης, Ιωάννης Τσικριπής και ο Διευθυντής Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος.

Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκαν χθες και με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα και στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Τράπεζα της Ελλάδος οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών θα συναντηθούν επίσης και με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Θα έχουν επίσης επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς και θέματα εποπτικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο ευρωπαϊκών θεσμών με την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ