Ρώμη: Πρόστιμο 450 ευρώ σε τουρίστα γιατί έτρωγε παγωτό σε σκαλιά συντριβανιού

Ρώμη: Πρόστιμο 450 ευρώ σε τουρίστα γιατί έτρωγε παγωτό σε σκαλιά συντριβανιού

Αμερικανός τουρίστας που επισκέφτηκε τη Ρώμη υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ αφού συνελήφθη να τρώει παγωτό, ενώ καθόταν σε ένα από τα σιντριβάνια της πόλης.

Στον 55χρονο ταξιδιώτη επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, επειδή κάθισε στα σκαλιά, στη Fontana dei Catecumeni στην Piazza della Madonna dei Monti και άρχισε να τρώει γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο στον άνδρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την «ευπρέπεια» και να προστατεύσουν τα σιντριβάνια και τα μνημεία στην πόλη, καθώς «είχε πρόθεση να πιει και να φάει σε τμήμα του σιντριβανιού».

Το σιντριβάνι, είναι κατασκευασμένο από τραβερτίνη και χτίστηκε από τον Μπατίστα Ρουσκόνι γύρω στο 1588 – 1589. Το 1997 έγιναν εργασίες αποκατάστασής του.

Στη διάσημη πόλη απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση ποτών στους δρόμους, η οργάνωση περιηγήσεων σε μπαρ κ.α ανέφερε το CNN.

Το 2019, η δημοτική αρχή όρισε βαρύ πρόστιμο σε όσους κάθονται, τρώνε ή πίνουν στα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης, που ήταν κάποτε δημοφιλές και εμβληματικό μέρος για ξεκούραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ