Ουκρανία: Επτά νεκροί και 27 τραυματίες από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία απομάκρυνσης αμάχων

Ουκρανία: Επτά νεκροί και 27 τραυματίες από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία απομάκρυνσης αμάχων

Σύμφωνα με καταγγελία των ουκρανικών αρχών.

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας καταγγέλλει τα στρατεύματα της Ρωσίας για τα πυρά που εξαπολύθηκαν χθες Πέμπτη (14.4.2022) κατά λεωφορείων απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν 27 άλλοι.

«Στις 14 Απριλίου, Ρώσοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ σε λεωφορεία απομάκρυνσης με αμάχους στην περιοχή Μπορόβα στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν», αναφέρει η ουκρανική εισαγγελία σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Ο ρωσικός στρατός έπληξε το εργοστάσιο που κατασκευάζει πυραύλους Neptune - Αντίποινα για το Moskva

Στο ίδιο μήνυμα προσθέτει ότι άρχισε έρευνα για «παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου, σε σχέση με φόνο εκ προμελέτης».

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Βασίλιβκα, στην οποία σπίτια, ένα χασάπικο και εγκατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού του Ταβρίισκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με μήνυμα της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στην εφαρμογή Telegram.

Στη Ρωσία περισσότερα από 20 κτίρια και ένα σχολείο υπέστησαν χθες ζημιές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις ρωσικές περιφερειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ