Ουγγαρία: Ο Ορμπάν νίκησε στις εκλογές και χαρακτήρισε εχθρό τον Ζελένκσι - Συγχαρητήρια από Πούτιν

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν νίκησε στις εκλογές και χαρακτήρισε εχθρό τον Ζελένκσι - Συγχαρητήρια από Πούτιν

Ο Βίκτορ Ορμπάν διέψευσε τις δημοσκοπήσεις και επικράτησε άνετα στις εκλογές στην Ουγγαρία εξασφαλίζοντας και τέταρτη θητεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, εκφράζοντας την ελπίδα για μια ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στη Μόσχα και τη Βουδαπέστη.

«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε την πεποίθηση πως, παρά τη δύσκολη διεθνή κατάσταση, η μελλοντική ανάπτυξη των διμερών δεσμών και της σύμπραξης (ανάμεσα στη Μόσχα και τη Βουδαπέστη) θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών της Ρωσίας και της Ουγγαρίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική προεδρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πανηγυρική του ομιλία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, ο Ορμπάν έσπευσε να κατατάξει στους «εχθρούς» τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και τους «γραφειοκράτες των Βρυξέλλών».

Οι Πούτιν και Ορμπάν διατηρούν από καιρό φιλικές σχέσεις, παρά τις πολυάριθμες κρίσεις ανάμεσα στη Μόσχα, από τη μια πλευρά, και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και το ΝΑΤΟ, από την άλλη, δύο οργανισμούς των οποίων η Ουγγαρία είναι ωστόσο μέλος.

Η Ουγγαρία ήταν για παράδειγμα η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, το Sputnik V, παρόλο που δεν έχει ανανγωριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Επίσης μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ορμπάν αρνήθηκε να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία και να εξετάσει κυρώσεις που θα στερούσαν τους Ούγγρους από το πετρέλαιο και το αέριο της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ