Η Βουλγαρία θα άρει όλους τους περιορισμούς κατά της πανδημίας από την 1η Απριλίου

Η Βουλγαρία θα άρει όλους τους περιορισμούς κατά της πανδημίας από την 1η Απριλίου

Μετά την Ελβετία και η Βουλγαρία ανακοίνωσε την άρση όλων των περιορισμών κατά της πανδημίας, από την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Η Βουλγαρία θα άρει όλους τους περιορισμούς κατά της Covid-19 από την ερχόμενη Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προστατευτικών μασκών σε εσωτερικούς χώρους και των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για αλλοδαπούς από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα.

Η άρση των μέτρων έρχεται καθώς η κεντρώα κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε να τερματίσει την κατάσταση συναγερμού σε εθνικό επίπεδο που εισήχθη πριν από δύο χρόνια, όταν ξέσπασε η πανδημία στη βαλκανική χώρα.

Ελβετία: Άρση και των τελευταίων μέτρων κατά της πανδημίας από την 1η Απριλίου

Η Βουλγαρία παραμένει το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μικρότερο ποσοστό κάλυψης εμβολιασμού, με λιγότερο από το 30% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο, εν μέσω δυσπιστίας προς τους κρατικούς θεσμούς και κακής ενημέρωσης απέναντι στα εμβόλια. Η πανδημία έχει σκοτώσει 36.498 ανθρώπους στη χώρα των 7 εκατομμυρίων.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε τις τελευταίες 24 ώρες σε 1.698, πολύ πιο κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 12.399 που καταγράφηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Άλλοι περιορισμοί που θα αρθούν είναι η υποχρεωτική κοινωνική απόσταση, τα όρια χωρητικότητας για εστιατόρια, θέατρα και εκδηλώσεις και διαδικτυακά μαθήματα σε πανεπιστήμια.

Όλοι οι αλλοδαποί θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα εάν διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό Covid, το οποίο χορηγείται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από μόλυνση ή έχουν πρόσφατα βρεθεί αρνητικά στον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ