Πούτιν: Συμμορία νεοναζί και τοξικομανών η κυβέρνηση Ζελένσκι που κρατάει όμηρο τον ουκρανικό λαό

Πούτιν: Συμμορία νεοναζί και τοξικομανών η κυβέρνηση Ζελένσκι που κρατάει όμηρο τον ουκρανικό λαό

Ο Ρώσος πρόεδρος βάζει τέλος στην προσέγγιση με την κυβέρνηση Ζελένσκι και ζητά από τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα.

«Εμπρηστικές» δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το κάλεσμα Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους, ενώ περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «ομάδα τοξικομανών και νεοναζί».

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του. «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να έρθουμε μαζί σε συμφωνία παρά με αυτή τη συμμορία ναρκομανών και νεοναζί (σ.σ. κυβέρνηση Ζελένσκι), που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο και πήρε όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

Όπως είπε, «υπάρχουν περιοχές με αμάχους, τους οποίους προσπαθούν να κινητοποιήσουν για να μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε επιτεθεί σε αμάχους. Αυτό γίνεται κατόπιν συμβουλών Αμερικανών».

Η ΕΕ θα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

Απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό, τους είπε «μην επιτρέπετε σε αυτά τα εθνοτάγματα να χρησιμοποιούν τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, για ανθρώπινη ασπίδα. Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του Κιέβου».

Τέλος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ