ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στην Nord Stream 2 AG

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στην Nord Stream 2 AG

"Σήμερα, έδωσα εντολή στην κυβέρνησή μου να επιβάλει κυρώσεις στη Nord Stream 2 AG και στα εταιρικά στελέχη της ανέφερε ο Μπάιντεν

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Πρόκειται για την εταιρεία Nord Stream 2 AG, η οποία είναι θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

"Σήμερα, έδωσα εντολή στην κυβέρνησή μου να επιβάλει κυρώσεις στη Nord Stream 2 AG και στα εταιρικά στελέχη της. Αυτά τα βήματα αποτελούν μέρος της αρχικής δόσης κυρώσεων από τη μεριά μας ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία”, ανέφερε ο Μπάιντεν σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
"Με τις ενέργειές του, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε στον κόσμο ένα συντριπτικό κίνητρο να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και να στραφεί σε άλλες μορφές ενέργειας”, πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Στην αρχή της εβδομάδας ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε συνέχεια της αναγνώρισης από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχιθεισών περιοχών της Ουκρανίας, Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, ανακοίνωσε ότι "παγώνει” ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος επρόκειτο να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ