Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τα νησιά»

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τα νησιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί με προσφυγή στον ΟΗΕ για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά απειλητικός απέναντι στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι το θέμα της κυριαρχίας των νησιών είναι αμφιλεγόμενο, παίρνοντας την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Να μη μας αναγκάσουν να ανοίξουμε το θέμα προς συζήτηση» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας την Ελλάδα πως θα απευθυνθεί «στο υψηλότερο επίπεδο» για το θέμα των, ελληνικών, νησιών, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφιλεγόμενο ζήτημα!

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όμως μετέδωσε τη Τετάρτη (16/2) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ερντογάν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί»

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα.

Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.

Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ