6,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κύπρο - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

6,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κύπρο - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης με επίσημη ανακοίνωσή του αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος της δόνησης που στην αρχή είχε ανακοινωθεί στα 6,5 Ρίχτερ.

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.08 στην Κύπρο με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 50km δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25km. Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης με επίσημη ανακοίνωσή του αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος της δόνησης που στην αρχή είχε ανακοινωθεί στα 6,5 Ρίχτερ.

Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Μανιάνα Καλογεράκη εγινε έντονα αισθητός ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές πέρα από προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και προειδοποίηση για τσουνάμι.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Δεν περιμένουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας “Ευτυχώς το επίκεντρο είναι σε υποθαλάσσια περιοχή. Είναι αρκετά μακριά από το νησί σε μια περιοχή που έχει δώσει ιστορικά μεγάλους σεισμούς, ακόμα και τσουνάμι, είπε. Το μεγάλο εστιακό βάθος δείχνει ότι μάλλον δεν περιμένουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία”, είπε στην εκπομπή Από τις 6.

Πηγή: ERTnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ