ΟΠΕΚ: O Χάιταμ αλ-Γκάις από το Κουβέιτ νέος γενικός γραμματέας

ΟΠΕΚ: O Χάιταμ αλ-Γκάις από το Κουβέιτ νέος γενικός γραμματέας


Στα προ πανδημίας επίπεδα αναμένεται να επιστρέψει η ζήτηση μέχρι το τελος του 2022

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών αποφάσισε να διορίσει τον Χάιταμ αλ-Γκάις, από το Κουβέιτ, νέο γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ.
Θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Αυγούστου και η θητεία του θα είναι τριετής, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚ.
Ο Χάιταμ αλ-Γκάις, βετεράνος της Kuwait Petroleum Corporation (KPC) και επικεφαλής της αποστολής του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ από το 2017 έως τον Ιούνιο του 2021, είναι για την ώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος για το διεθνές μάρκετινγκ στην KPC.
Στη συνεδρίαση τα μέλη του ΟΠΕΚ εξέφρασαν την εκτίμησή τους στον Μοχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο, από τη Νιγηρία, για τις δύο θητείες του ως γενικός διευθυντής του Οργανισμού από την 1η Αυγούστου 2016 έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Ο εκλεγμένος γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε, σήμερα Δευτέρα, ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας μέχρι το τέλος του 2022, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Ο Χάιταμ αλ-Γκάις, πρώην επικεφαλής του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ, δήλωσε επίσης στο Αλ Αραμπίγια ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι εταίροι του (ΟΠΕΚ+) έχουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ισορροπίας στις αγορές πετρελαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ