Προκαλεί ο Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα έχει... σεβντά με τα εξοπλιστικά

Προκαλεί ο Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα έχει... σεβντά με τα εξοπλιστικά

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ καλεί σε διάλογο αλλά επισημαίνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.

Τις απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών συμπληρώνει με δηλώσεις του σήμερα Τρίτη (28.12.2021) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος «τραβάει το σχοινί» αναφερόμενος σε εξοπλιστικά και Κύπρο.

Ο Χουλουσί Ακάρ, μετά τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για υπεράσπιση των συμφερόντων της Τουρκίας, λέγοντας:

«Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί δεν σταματούν τις ενέργειες και τις δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση. Από τη μία με την πρόκληση και παρότρυνση άλλων χωρών συζητούν για νέες συμμαχίες ενώ κι εμείς είμαστε εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αυτό επιχειρούν. Από την άλλη έχουν μια αγάπη έναν σεβντά, για τα εξοπλιστικά. Όμως αν αυτά τα κάνουν για να αποκτήσουν κάποια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, το ξαναλέμε πως είναι μάταιος κόπος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και προσθέτει:

«Το κάλεσμα μας για διάλογο για συνάντηση δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Εμείς είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Και στην Κύπρο υπάρχει η πραγματικότητα της ύπαρξης των Τούρκων και δεν υπάρχει άλλη λύση δίχως την αποδοχή αυτής της πραγματικότητας. Κι επειδή από τις συναντήσεις δεν έχει έρθει κάποιο αποτέλεσμα ξεκαθαρίσαμε την απόφαση μας για δυο κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ