Τούρκος δημοσιογράφος: Η Τουρκία δεν συνορεύει πλέον δυτικά με την Ελλάδα, αλλά με τις ΗΠΑ (vid)

Τούρκος δημοσιογράφος: Η Τουρκία δεν συνορεύει πλέον δυτικά με την Ελλάδα, αλλά με τις ΗΠΑ (vid)

Δεν μπορούν να κρύψουν την ενόχληση τους οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι στην Τουρκία για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο δημοσιογράφος Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η χώρα του συνορεύει δυτικά με τις… ΗΠΑ.

«Στην άλλη πλευρά των συνόρων μας πλέον υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πλέον δυτικός μας γείτονας είναι οι ΗΠΑ» δήλωσε, κάνοντας αναφορά στη στενή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στο Αιγαίο Πέλαγος -και όχι μόνο- στοχεύει στα τουρκικά εθνικά συμφέροντα στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μαζί με την Ελλάδα στην Νησιωτική Θάλασσα, στην θάλασσα του Αιγαίου, θα κάνουν μαζί περιπολίες του λιμενικού. Μπορούμε να προβλέψουμε πως αυτό αποσκοπεί στο να τρομάξει, είναι μία εργασία περισυλλογής πληροφοριών, στενή παρακολούθηση του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, ενίοτε να τους λένε “Μην έρχεσαι” , όπως και εργασία για την παρεμπόδιση των Τούρκων ψαράδων» σχολίασε.


Υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και... αριστερός εθνικιστής

O Γιουτζέλ, στέλεχος και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης το 2019 με το αριστερό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα Vatan, έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ για την παρουσία τους στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μήπως εδώ ακτές ; Που είναι οι ακτές τους;» διερωτήθηκε, συνεχίζοντας: «Ποια ακτή και ποια ασφάλεια προσπαθούν να διασφαλίσουν; Μαζί με την Ελλάδα υπέγραψαν μία συμφωνία για προκλήσεις κατά της Τουρκίας. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία» δήλωσε προκλητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ