Παραιτήθηκε ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Παραιτήθηκε ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Σε άμεση ισχύ η παραίτηση του Ντέιβιντ Φροστ, που ήταν αρμόδιος για το Brexit ..

Δυσαρεστημένος για τη διαρροή στον Τύπο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Φροστ ανακοίνωσε ότι η παραίτησή του έχει «άμεση ισχύ» και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για την «κατεύθυνση» που έχει πάρει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον Τζόνσον ο Φροστ ανέφερε ότι: «Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ»

Νωρίτερα, η εφημερίδα Mail on Sunday ανέφερε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω «πολιτικών διαφωνιών» με την κυβέρνηση του Τζόνσον, ο οποίος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.

Στην επιστολή του ο Φροστ επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050.

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ, σε ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς τη στιγμή που η χώρα διανύει εβδομάδες αβεβαιότητας» ενώ προσθέτει λέγοντας «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κάνει για τη θέση. Αξίζουμε περισσότερα από αυτή τη γελοιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ